> activiteiten > filmavonden

Filmavonden

Films bieden soms een verrassend aanknopingspunt om met elkaar in gesprek te zijn, ook over fundamentele levensvragen. Voor iedereen, die het leuk vindt om samen film te kijken en na afloop na te praten, zijn de filmbijeenkomsten bedoeld.

Three Billboards Outside Ebbing, 
Missouri (2017), regie Oscarwinnaar Martin McDonagh
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is een donker en komisch drama.

Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, neemt Mildred Hayes (Oscarwinnares Frances McDormand) een gedurfde stap. Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp, gericht aan het gerespecteerde politiehoofd, William Willoughby (Oscar genomineerde Woody Harrelson). Wanneer politieagent en tweede in lijn Dixon (Sam Rockwell), een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, erbij betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbing’s ordehandhaving alleen maar heftiger. 
Winnaar in de categorie ‘Beste Scenario’ tijdens het filmfestival van Venetië.
Voor wie de gelijkenis van de weduwe en de onrechtvaardige rechter kent, is dit een zeer bijbelse film. In deze film wordt de droom werkelijkheid dat recht en gerechtigheid zullen overwinnen boven de machten van behoud, geweld en gemakzucht.

Datum: dinsdag 28 januari 2020
Tijd: 19.30 uur  (Deur open vanaf 19.00)
Plaats: Doopsgezinde Kerk

 

==============

 Call me by your name (2017), regie Luca Guadagnino 

Italië, zomer 1983. Elio, een vroegrijpe 17-jarige jongen, brengt zijn dagen door met het spelen van klassieke muziek, lezen en het flirten met zijn vriendin. 
Op een dag arriveert Oliver een charmante Amerikaanse student die Elio’s vader, een eminente professor, als stagiair komt helpen.
Elio en Oliver ontdekken die zomer de onstuimige pracht van een ontwakend verlangen dat hun leven voorgoed zal veranderen.
In de liefde ligt ook verraad en verloochening op de loer. Is onvoorwaardelijke liefde tussen mensen eigenlijk wel mogelijk? Of sluiten wij toch altijd compromissen en staat tussen droom en daad de werkelijkheid lelijk in de weg?

Datum: dinsdag 25 februari
Tijd: 19.30 uur  (Deur open vanaf 19.00)
Plaats: Doopsgezinde Kerk

 

 

 

 

=============

Agent of Grace, regie Eric Till (Duitsland, 2000)

Duitsland is in de ban van Hitler en de nazi's. De Joden worden systematisch uitgeroeid en tegenstanders van het nationaal-socialisme worden opgepakt. Wat kan ik in mijn eentje tegen zo'n regime beginnen? Mag ik de andere kant opkijken of moet ik echt iets doen? Met die vragen worstelt de predikant Dietrich Bonhoeffer en hij neemt een besluit. 

Na het uitbreken van de oorlog mag Bonhoeffer al snel zijn beroep niet meer uitoefenen. Hij besluit te gaan werken voor de Abwehr, de militaire inlichtingendienst van het Duitse leger, die tegelijkertijd ook het centrum van het lokale verzet tegen Hitler is. Bonhoeffer is betrokken bij verschillende operaties tegen het regime, totdat hij in 1943 gearresteerd wordt. Zijn overtuiging kost hem uiteindelijk het leven. Minder dan een maand voor het einde van de oorlog wordt hij opgehangen door de nazi's. 

AGENT OF GRACE is de enige speelfilm over het leven van de wereldberoemde predikant en spion Dietrich Bonhoeffer. 

Datum: donderdag 2 april
Tijd: 19.30 uur  (Deur open vanaf 19.00)
Plaats: Doopsgezinde Kerk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Aardenburg
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl