> nieuws

Nieuws

9 september 2020

Uit de kerkenraad

We zijn wel ongehoorzaam wat het advies  van het koffie drinken betreft . We drinken wél koffie na de dienst maar we zijn met een kleine groep en we kunnen  goed afstand te houden. Wordt deze maatregel niet nageleefd dan wordt men beleefd doch dringen gevraagd zich te verwijderen. Gelukkig is dit nog niet één maal gebeurd. Wat dat betreft gaat het goed met ons.
 
Maar er komen veranderingen. Hadden we het geluk een fijne goede predikant in ons midden te hebben. Daar zal verandering in komen. Marijn heeft aangegeven dat hij na 9 jaar in onze gemeente gestaan te hebben – zo is de uitdrukking een dominee staat ergens – hij ons gaat verlaten. 
Wij betreuren dit als gemeente en als kerkenraad ten zeerste maar hebben er alle begrip voor. 
Wat zullen wij zijn brede betrokkenheid gaan missen. In de 9 jaar dat hij werkzaam was als predikant van de Doopsgezinde Gemeente Aardenburg  was hij een bekende Aardenburger geworden en wisten ook mensen van buiten de gemeente hem te vinden. 
Betrokken  bij de voedselbank, “Golfslag “ , Bijbel ochtenden , lezingen , stilte avonden en wandelingen , klooster weekenden en  nog vele andere activiteiten . Marijn zette zich overal voor honderd procent in. En nu gaat hij verhuizen naar Den Haag. Waar wij hem als kerkenraad en Doopsgezinde gemeente van Aardenburg – om met Adriaan te spreken – al het goede en Gods zegen toewensen. 
De laatste dienst waar Marijn in voor zal gaan als dominee in dienstverband zal 20 september zijn.
Helaas door de Corona maatregelen kan er slechts een eenvoudig afscheidsreceptie zijn . Deze zal in de middag in tijdsclusters gehouden worden. 
Wij bedanken Marijn voor zijn inzet en persoonlijke betrokkenheid voor onze gemeente.
Mathilde van Duuren – voorzitter kerkenraad. 

Beroepingscommissie 
In verband met het vertrek van Marijn is er een beroepingscommissie samengesteld . 
Leden van deze beroepingscommissie zijn: mevr.  Willy Pelleboer , mevr. Maria Beun, mevr.  Conny Nortier,  Dhr. Hendrik de Vriese,  mevr. Nel Kosten en mevr. Mathilde van Duuren. 
Zij allen hebben aangegeven om met uiterste zorgvuldigheid en aandacht hun taak die zij op zich genomen hebben, het vinden van een dominee voor de Doopsgezinde gemeente Aardenburg, te verrichten.


Terug
 
Meer informatie Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Aardenburg
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2021 Doopsgezind.nl