dg aardenburg > activiteiten > zusterkring

Zusterkring

Enige malen per jaar komen de vrouwen uit de Gemeente bij elkaar.In een ontspannen sfeer worden (geloofs)zaken besproken. Iedere bijeenkomst heeft een ander thema - zoals kerst -pasen -pinksteren enz. Ook nodigen we zo nu een dan een gast uit die ons wat kan vertellen over een interressant onderwerp. Ook vrouwen van buiten onze gemeenschap zijn altijd van harte welkom.

Wanneer : (meestal) op de derde donderdagmiddag van de maand. Voor inlichtingen: Maria Beun. tel:0117-492698 of per mail: beunap@zeelandnet.nl

Verslag bijeenkomst zusterkring 19 oktober 2017 ( door: Jo Beun.)

Voor onze najaar bijeenkomst kwamen we op 19 oktober bijeen. Na de opening hadden we een “in memoriam”, bij het overlijden van Marie Luteijn. Haar gedicht, overpeinzing, wordt voorgelezen. Marie kon het met haar 96 jaar nog zo uit het hoofd opzeggen….. Marie kon heel veel.  

We zingen lied 753. Daarna is er koffie met lekkere cakejes. Dan volgt het zingen van lied 801. Marijn, die ook in ons midden was, vertelt van zijn vakantie in Amerika en we krijgen mooie foto’s te zien. Het leven is daar toch heel anders en er zijn veel kerkgenootschappen. Voordat Willie een verhaal leest over de herfst zingen we nog lied 834. Dan volgt er nog eens koffie en besluiten onze middag met leid 425.

Onze kerstviering is op 21 december en ….. wie nog niet betaald heeft, even nog doen he.

Overpeinzing

Honderd stappen en ik sta op de dijk,

waar nog ruimte is en rust.

De boerderijen her en der verspreid

en in de verte de contouren van de kust. 

 

De oude knotwilgen staan dromend langs de kant,

de sleedoorn zit barstens vol met knoppen.

Het fluitenkruid, straks een witte bloemenrand.

’t Is puur natuur, dat kan je niet verstoppen.

  

Een biddende kiekendief in de lucht,

een koppel patrijzen, een mannetjesfazant,

een troep eenden op de vlucht

en wat klein grut aan de waterkant.

  

Veel kleur: van licht naar donkergroen,

je moet je ogen maar wijd open doen

en rustig alles, alles goed bekijken.

Je weet het zeker: wie hier woont behoort tot de rijken. 

 

M.Luteijn van Cruijningen.

 ======================

 Tijdens de zomermaanden gaan we elk jaar een dagje met elkaar uit. Dit jaar zijn we naar Eede geweest. Hier volgt een verslag van een van onze zusters.

Afsluiting seizoen  2017.

                                           Jaarlijks uitje van de zusterkring Aardenburg

 Donderdag 6 juli zijn we met een klein groepje van onze zusterkring naar een tuin gaan kijken met de naam “Boeren Biezentuin”. Ik had er nog nooit want gehoord en het was zo dicht bij; in Eede. We waren er in tien minuten.

 Nog net voor een behoorlijke regenbuit hebben we alles bekeken. Er waren groenten, kruiden en bloemen …. Mooi om te zien.  Er kon ook geproefd worden van gele wortels in plaats van oranje; geen rode bietjes maar gestreepte en ga zo maar door. Ook konden we nog veel bloemen bewonderen die we nog kenden van vroeger. De tuin is ongeveer 1 ha. groot en de moeite waard om te bezoeken. De zusters gaan nu met “zomerreces” om in het najaar weer bij elkaar te komen.

 Tot dan,

 Jo Beun.

 

 

 

 

 

  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Aardenburg
 
  contact maandblad sitemap
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2018 Doopsgezind.nl