dg aardenburg > activiteiten > inspiratiecafé

Inspiratiecafé

 
 

Onze samenleving wordt door veel mensen als zeer hectisch ervaren. Er is voor zo veel zo weinig tijd. Tijdens de inspiratieavond zoeken we op een ontspannen manier naar bewustwording en verdieping. Telkens staat er een ander thema centraal. Na afloop is er de gelegenheid om onder het genot van een drankje elkaar verder te spreken.

Thema’s

Vr 26 oktober 2018 : Duurzaamheid

In een duurzame wereld zijn Mens, Milieu en Economie met elkaar in evenwicht. Wat is daarvoor nodig? En hoe kunnen we daar zelf een steentje aan bijdragen? 

Vr 23 november 2018 : Loslaten en een voorbereiding op Kerst

In de kerstperiode zingen we uitbundig over de geboorte van Licht en Liefde die in Jezus een gezicht kreeg. Misschien wel omdat het niet vanzelfsprekend is dat je als mens licht ziet. Wat moesten/mochten we loslaten in het leven? En is er ruimte voor de ‘Lichte’ kant van het bestaan?

Vr 25 januari 2019 : Licht

Uitgangspunt voor deze winterse avond is het gedicht ‘Of hoe dat heet’ van Hans Andreus.

Gelukkig dat / het licht bestaat

en dat het met / me doet en praat

en dat ik weet / dat ik er ver vandaan

kom, van het licht / of hoe dat heet.

Vr 22 februari 2019 : Over de Liefde en relaties

Ook het veelbesproken thema van de Liefde kan niet onbesproken blijven. Aan de hand van een artikel van Liefdesfilosoof Jan Drost denken we hierover na en spreken erover door. 

Vr 22 maart 2019 : Samenleven en Verbinden

In maart staan we stil bij samenleven. Hoe doe je dat op een goede manier? Wat is daarvoor nodig? Is politiek echt alleen maar een smerig spelletje? Aan de hand van gedachten van Augustinus staan we hierbij stil. 

Vr 19 april 2019 (is derde vrijdag) : Littekens   DOOR OMSTANDIGHEDEN AFGELAST

In de week voor Pasen spreken we verder over wat ons tekent. Het leven laat zijn sporen na. Je komt niet ongeschonden door het leven, het ‘tekent’ je. Geen enkel litteken is bovendien exact hetzelfde. Het zijn oorspronkelijke tekens, ze zijn ‘origineel’: niet van iemand overgenomen, niet nagemaakt. Maar wel door iets of iemand anders veroorzaakt. Hoe ze er ook uitzien, alle littekens vertellen een verhaal, het verhaal van jouw leven. Tijdens het inspiratie café spreken we met behulp van beeldmateriaal hierover door

Vr 24 mei 2019 : Heilig, Heiliger, Heiligst

Wat is heilig in verschillende tradities? En wat is heilig voor onszelf? Vlak voor de zomer zoeken we uit wat voor mensen echt ‘heilig’ is. 

 

 Data: elke vierde vrijdag van de maand, van oktober 2018 tot en met mei 2019 | Tijd: 20.00 tot 22.00u of later. Entree: € 4,00  Plaats: Ontmoetingsruimte Doopsgezinde Kerk Aardenburg. Begeleiding : Mathilde van Duuren en Marijn Vermet.

 

 

 

  Meer informatie   Facebook   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Aardenburg
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl